Zo schrijf jij de leukste kerstgedichten voor jouw kerstkaart

Sta jij voor de uitdaging om kerstgedichten te schrijven? Bijvoorbeeld omdat je een persoonlijke boodschap bij een cadeau wilt geven, of omdat je graag kerstgedichten schrijft voor de kerstkaarten die je gaat versturen? Met onze tips zet je in een handomdraai de leukste gedichten in elkaar.

Kerstgedichten voor je kerstkaart

Ben je goed in rijmen? Dan vind je het een leuke uitdaging om voor iedereen een persoonlijk kerstgedicht op je kerstkaart te schrijven. Bijvoorbeeld om de ander veel gezondheid en geluk toe te wensen voor het komende jaar, of omdat je hoopt dat je vriend leeft als een koning in zijn nieuwe woning. Ben je niet zo’n dichter, maar wil je toch iets persoonlijks doen? Schrijf dan een kerstgedicht dat voor iedereen toepasselijk is, waarbij je de ruimte laat voor twee persoonlijke rijmzinnen. Zo schrijf je veel sneller alle kerstgedichten voor jouw familie en vrienden.

Hoelang moeten kerstgedichten zijn?

Er zijn geen regels voor de lengte van een kerstgedicht. Zoek je een leuke spreuk voor het design van de kerstkaart, houd het dan op een kort gedicht van maximaal 4 regels. Schrijf je het aan de binnenkant van een dubbelzijdige kerstkaart, dan heb je veel meer ruimte voor je boodschap. Heb je net te weinig ruimte voor jouw kerstgedicht? Soms helpt het om het gedicht uit te typen. Na het printen plak je de tekst eenvoudig in de kerstkaart. Kleinere lettertypes zijn beter leesbaar dan een heel kleine handgeschreven tekst met gepriegel in de kantlijn.

Hulp bij het rijmen

Je kan op internet veel hulp vinden bij het rijmen voor jouw gedicht, zoals:

• Kant-en-klare kerstgedichten
• Rijmwoordenboek
• Synoniemen
• Songteksten

Kant-en-klare kerstgedichten

Op internet vind je veel kant-en-klare kerstgedichten voor je kerstkaart. Bijvoorbeeld over thema’s zoals familie, vrede, geloof, sneeuw, winter en nieuw jaar. Kies een gedicht dat jou aanspreekt voor de basis van je gedicht. Nu kan je zelf nog enkele regels toevoegen om het persoonlijker te maken.

Rijmwoordenboek

Online vind je verschillende rijmwoordenboeken. Typ een woord in en kijk wat hier allemaal op rijmt. Zo kies je gemakkelijker het woord voor de volgende zin.

Synoniemen

Kan je echt geen rijmwoord vinden? Voor sommige woorden zijn geen rijmwoorden, zoals zilver, twaalf, turbo en wereld. Vaak kan je dan een ander woord hiervoor in de plaats zoeken, bijvoorbeeld op synoniemen.net. Kom je er dan nog niet uit? Maak dan de zin op je kerstkaart iets anders, bijvoorbeeld:

Mama is trots op jou, je bent al twaalf
Mama is trots op jou, je bent al twaalf jaar
Je maakt mooie vlechtjes in je lange blonde haar

Ik wens jou alle goeds van de wereld
Ik wens jou het mooiste van de aarde
Jij houdt iedereen in zijn waarde

Songteksten als inspiratie voor kerstgedichten

Welke kerstliedjes spreken jou aan? Je vindt de songteksten online. Zo quote je gemakkelijk de mooiste lyrics op je kerstkaart uit jouw favoriete muziek.

Kerstgedichten uit het hart

Kom je er echt niet uit met het rijmen? Dat geeft helemaal niets. Zelfs de beste dichters hoeven niet altijd te rijmen om hun boodschap over te brengen. Het gaat erom dat jouw kerstkaart uit het hart komt. Daarmee maak je de ander het gelukkigst.

Gebruik kerstmustsjes om je kerstkaart op te vrolijken!
Maak nu je kaart!

Jouw-kerstkaarten.nl is dé site met informatie over kerstkaarten, ideeën en tips voor een leuk kerstkaartje en links naar goede andere sites!

Je kunt zelfs je kerstkaart online samenstellen en direct naar je familie en vrienden versturen!

Verschillende voorbeelden van kerstkaarten! Maak nu ook zelf je kerstkaart online!
Je eigen kerstkaart nu al vanaf € 0,99!