Welk soort kerstkaarten zijn er?

De kerst komt langzamerhand dichterbij. Heb je al zin om kerstkaarten uit te zoeken voor je familie, vrienden of zakelijke relaties? Wij maken je graag wegwijs in het soort kerstkaarten in de zeer uitgebreide collectie. Zo vind je voor iedereen een unieke kerstkaart die helemaal bij jou en de ontvanger past.

Welk soort kerstkaart wil je versturen?

Je hebt keus uit diverse soorten kerstkaarten. Denk bijvoorbeeld aan een unieke fotokaart, een klassieke kerstkaart in een envelop of kerstkaarten waarmee je een goed doel steunt. Daarnaast hebben we speciale kerstkaarten om jouw familie, vrienden of collega’s uit te nodigen voor een kerstdiner of bijzonder feest. En sta je uitgebreid in de keuken voor het kerstdiner? Dan zijn je persoonlijke menukaarten de perfecte finishing touch voor jouw diner.

Kerstkaarten met een thema

Er zijn ontzettend veel thema’s voor kerstkaarten. Daardoor kan je iedereen een andere kaart sturen, of je kiest algemene kerstkaarten die je gelijk aan veel mensen tegelijk kunt sturen. Maar welke kaart kies je? Klassieke kerstkaarten zoals een winters landschap, een elegante kerstster of een close-up van een kerstbal zijn altijd een veilige en elegante keus. Ook moderne kaarten doen het goed: de eenvoudige maar krachtige illustraties en teksten zijn leuk om te sturen en ontvangen.

Ken je iemand beter? Dan is het leuk om een persoonlijk thema te kiezen. Stuur bijvoorbeeld eens een kaart met een engel of religieuze afbeelding naar een kennis binnen je kerkgenootschap, of kies een grappige illustratie om je neefjes en nichtjes aan het lachen te maken. Zo maak je van iedere kerstkaart een feest van herkenning.

Persoonlijke fotokaarten voor de kerstdagen

Ondanks de enorme keus uit kerstkaarten, kan het natuurlijk altijd voorkomen dat je precies hetzelfde kaartje stuurt als iemand anders. Met een persoonlijke fotokaart overkomt jou dat nooit meer. Zoek in je collectie naar leuke kerstherinneringen van voorgaande jaren of maak samen met jouw familie of vrienden een nieuwe kerstfoto. Heb je huisdieren? Voeg eenvoudig een kerstmuts toe in de foto-editor. Zo maak je iedere foto gemakkelijk in kerstsfeer. Voeg ten slotte nog een korte tekst toe aan de voorkant van je kaart of kies uit één van de leuke kaders om je kaart helemaal af te maken. Zo heb je een unieke en zeer persoonlijke kaart voor iedereen die je dierbaar is.

Kerstkaarten voor het goede doel

Kerst is ook een mooi moment om een goed doel te steunen. Diverse goede doelen bieden kerstkaarten aan voor een iets hoger tarief. De winst gaat daardoor direct naar het goede doel. Je hebt keus uit diverse ontwerpen als je een goed doel wilt steunen. Zo heeft Cliniclowns heel leuke kaarten, waarbij je alleen aan de binnenkant ziet dat je met deze kaart de stichting steunt. Zo wens je niet alleen de ontvanger heel fijne feestdagen, maar maak je met jouw donatie nog meer mensen gelukkig.

Menukaarten en uitnodigingen

Geef je tijdens de kerstdagen een intiem etentje voor familie of pak je flink uit met een kerstdiner? Verras je gasten dan eens met een uitnodiging voor je kerstdiner of feestje. Je hebt keus uit diverse designs waarmee je je gasten al direct in de stemming brengt om de dagen op of rond kerst met jou door te brengen. Maak je een kerstdiner? Je kunt kerstkaartjes eenvoudig omtoveren tot een feestelijke menukaart. Terwijl je normaal de binnenkant van de kaart gebruikt om hier een persoonlijke boodschap te schrijven, gebruik je deze ruimte nu om je menu te plaatsen. Hiermee heb je de perfecte finishing touch voor jouw etentje.

Welke kerstkaarten ga jij versturen?

Gebruik kerstmustsjes om je kerstkaart op te vrolijken!
Maak nu je kaart!

Jouw-kerstkaarten.nl is dé site met informatie over kerstkaarten, ideeën en tips voor een leuk kerstkaartje en links naar goede andere sites!

Je kunt zelfs je kerstkaart online samenstellen en direct naar je familie en vrienden versturen!

Verschillende voorbeelden van kerstkaarten! Maak nu ook zelf je kerstkaart online!
Je eigen kerstkaart nu al vanaf € 0,99!