Tips foto kerstkaarten

Hoe maak je de perfecte foto kerstkaart?

Kaarten maken tips

Kerstkaarten zelf ontwerpen is hip. En steeds vaker worden kerstkaarten verstuurd waarop de verzenders hun eigen foto’s laten afdrukken. Een leuke en vooral unieke kerst kaart, waarmee je familie en vrienden kunt verrassen. Maar hoe werkt dat precies en vooral hoe maak én kies je de perfecte kaart?

Wat zijn foto kerstkaarten?

Foto kerst kaarten zijn kerstkaarten waarbij je eigen fotomateriaal gebruikt, in tegenstelling tot kerst kaarten die al een standaardafbeeldingen hebben.  Vooral de originaliteit en het unieke aspect maken foto kerst kaartjes populair en geliefd. Heb je eenmaal een eigen kaart ontworpen, wil je niet meer anders.

Je kunt je foto kerstkaarten laten maken bij professionele drukkerijen, maar je kunt ze ook zelf bij online kaartenwinkels maken. Vooral de laatste optie is populair vanwege de lage kosten en het gemak waarmee je zelf je eigen foto’s kunt uploaden en kan omvormen in een echte kaart.

Maar natuurlijk valt en staat een mooie fotokaart bij een goede foto! Daarom hieronder 3 tips voor je eigen kerstkaartje met foto:

1) Kies voor een rustige achtergrond

Of het nu gaat om een groepsfoto, een foto van een bezienswaardigheid of een foto van je nieuwe huisdier, zorg voor een rustige achtergrond waar verder niet veel op gebeurt. Een voorbij rijdende auto of een verkeersbord zorgt voor een rommelige foto en kaart, waarbij de aandacht straks wordt getrokken door iets anders als dat je voor ogen had.

2) Maak veel foto’s met verschillende nuances

De tijd van filmrolletjes ligt al een tijdje achter ons. Inmiddels heeft bijna 99% een digitale camera met geheugenkaart. Geen enkel beletsel dus om veel foto’s te maken. Kies bijvoorbeeld voor zowel een staande als liggende foto. Bij de (nog) blanco fotokaarten kun je immers ook kiezen uit staande, liggende en vierkante kaarten. Gebruik de verschillende inzoomstanden voor foto’s uit verschillende standpunten. De flitsfunctie kun je wel of niet gebruiken. Schaduwen die overdag ontstaan door een felle zon, worden dan toch weer licht dankzij de flits. Door meerdere en verschillende soorten foto’s te maken heb je meer opties en kun je straks je keuze laten vallen op de foto die het mooist op de kaart uitkomt.

3) Zorg voor een foto van hoge kwaliteit

Een selfie of een foto met je telefoon kan hartstikke leuk zijn, maar qua kwaliteit ligt dit toch een stuk lager als  een foto die met een fotocamera is gemaakt. Stuur je een iets formelere kaart zoals een uitnodiging, dan kan je dus het best een foto gebruiken die met een fotocamera is gemaakt.  De kwaliteit en de kleuren komen dan mooier uit wanneer de foto wordt afgedrukt op de kaart.

Voor meer tips kun je ook kijken op kerstkaarten.net

Gebruik kerstmustsjes om je kerstkaart op te vrolijken!
Maak nu je kaart!

Jouw-kerstkaarten.nl is dé site met informatie over kerstkaarten, ideeën en tips voor een leuk kerstkaartje en links naar goede andere sites!

Je kunt zelfs je kerstkaart online samenstellen en direct naar je familie en vrienden versturen!

Verschillende voorbeelden van kerstkaarten! Maak nu ook zelf je kerstkaart online!
Je eigen kerstkaart nu al vanaf € 0,99!