Leuke feitjes over kerstmis

Er zijn veel dingen over kerstmis waarvan je nog niet op de hoogte bent. Wist je al dat kerstcadeau’s al een lange tijd meegaan? Over dit en over een commerciële Rudolph en kerst in de ruimte lees je in dit bericht meer.

Oude cadeau’s
Om te beginnen de kerstcadeau’s. Veel mensen hangen tijdens de kerstdagen natuurlijk hun cadeau’s aan de boom. Dit gebruik is afkomstig van de druïdes. Zij geloofden er namelijk in dat deze boom de gever was van al het goede.

Jingle Bells in de ruimte
Een ander feitje:wist je dat Jingle Bells in de ruimte is afgespeeld? Het was op 16 december 1965 zelf het allereerste nummer dat men in de ruimte liet horen. Kerstmis is hiermee niet alleen een feest voor de hele wereld, maar voor de hele ruimte!

Commercieel beestje
Maar geen kerstmis zonder Rudolph, the red nose reindeer. Rudolph is echter wel een commercieel beestje, want hij werd in 1938 in opdracht van het bedrijf Montgomery Ward uitgevonden ter promotie van hun producten. Voor niets gaat immers de zon op!

Gebruik kerstmustsjes om je kerstkaart op te vrolijken!
Maak nu je kaart!

Jouw-kerstkaarten.nl is dé site met informatie over kerstkaarten, ideeën en tips voor een leuk kerstkaartje en links naar goede andere sites!

Je kunt zelfs je kerstkaart online samenstellen en direct naar je familie en vrienden versturen!

Verschillende voorbeelden van kerstkaarten! Maak nu ook zelf je kerstkaart online!
Je eigen kerstkaart nu al vanaf € 0,99!