Kerstkaarten maken: de do’s en de don’ts

Vind je het aanbod van de voorgedrukte kerstkaarten van dit jaar maar niets? Of is je eigen kerstkaarten maken een jaarlijkse traditie? Maak er in ieder geval een creatief feestje van om zo jouw vrienden en familie een geweldig kerstfeest te wensen. Wij geven je wat do’s en don’ts, zodat jij ondertussen gauw op zoek kan gaan naar de leukste ideeën en kunt starten met het maken van je eigen creaties.

Plezier

Kerstkaarten maken hoort een feestje te zijn. Gezellig aan tafel de leukste kerstkaarten maken en daarna een lach op het gezicht van de ontvanger toveren is toch wel het resultaat waar je naar streeft. Maar is iets te moeilijk of onhaalbaar? Zie jij het bijvoorbeeld helemaal niet zitten om met een lijmpistool aan de slag te gaan? Of zoek je al veel te lang naar bepaalde materialen? Laat dat idee dan voor wat het is maak andere kerstkaarten. Op het internet en in tijdschriften is genoeg inspiratie te vinden. Zo blijf jij met plezier je eigen kerstkaarten maken.

Kijk uit met materialen

Glitters, geurtjes, kraaltjes stickers…er zijn genoeg materialen waarmee je een kerstkaart kunt maken. Maar wees wel bewust van de nadelen die sommige materialen met zich mee kunnen brengen en ga desnoods op zoek naar een alternatief. Glitters kunnen niet alleen bij jou, maar ook bij de ontvanger een enorme troep geven. In dit geval is je kerstkaart versieren met een glitternagellak een goed alternatief. Kijk uit ook met geuren sprayen op de kerstkaart. Dit kan een allergische reactie geven bij de ontvanger.

Bescherm je kerstkaart

Niet alleen tijdens kerstkaarten maken, maar ook bij het versturen is het verstandig om rekening te houden met het materiaal. Heb je kraaltjes gebruikt of andere harde materialen die de envelop kunnen beschadigen? Verstuur dan je kerstkaart binnenstebuiten, zo blijft de envelop heel.

Hou het persoonlijk

Als je een groot aantal kerstkaarten gaat maken, kan je soms het overzicht een beetje kwijtraken. Probeer toch de aandacht bij elke kerstkaart te houden, zodat de persoonlijke touch niet verloren gaat. Het zou zonde zijn als de ontvanger een kerstkaart krijgt met een verkeerde naam. Of een zelfgemaakte kaart met stripfiguren, terwijl diegene hier een hekel aan heeft.

Frankeer voldoende

Misschien nog overbodig om te vermelden, maar vergeet niet kerstkaart voldoende te frankeren. Als je een zwaardere kaart hebt gemaakt, of je stuurt nog een klein cadeautje mee, laat dan voor de zekerheid je post afwegen bij een postpunt. Zo weet je zeker dat je eigen creatie aankomt en de ontvanger niet met de portokosten komt te zitten.

Online

Ga je liever niet aan de slag met lijm, glitters en papier, maar maak je liever je eigen kaarten op de computer? Dan is het ook nog mogelijk om bij ons je kerstkaart te ontwerpen en te versturen. In een paar minuten kies jij het gewenste ontwerp en pas je deze aan met bijvoorbeeld een foto en een persoonlijk boodschap. Met een paar muisklikken rond jij je eigen creatie af en kies je de gewenste verzenddatum.

Gebruik kerstmustsjes om je kerstkaart op te vrolijken!
Maak nu je kaart!

Jouw-kerstkaarten.nl is dé site met informatie over kerstkaarten, ideeën en tips voor een leuk kerstkaartje en links naar goede andere sites!

Je kunt zelfs je kerstkaart online samenstellen en direct naar je familie en vrienden versturen!

Verschillende voorbeelden van kerstkaarten! Maak nu ook zelf je kerstkaart online!
Je eigen kerstkaart nu al vanaf € 0,99!