Kerstkaarten maken

Kerstkaarten maken en versturen bij Kaartje2go kan heel gemakkelijk en snel. In vijf simpele stappen heb je je kerstkaart gemaakt en verstuurd; afbeelding kiezen, formaat kiezen, foto kiezen, versieren en versturen  Maar de gene die er even voor gaat zitten ontdekt dat het versturen van kerstkaarten niet alleen heel makkelijk is, het is ook heel leuk!. Er zijn veel mogelijkheden om de allermooiste en meest originele kerstkaarten te maken en te versturen. We zullen hier stap voor stap uitleggen hoe je van een mooie foto jouw onvergetelijke kerstkaart maakt.

Beginnen

Rechts bovenin op de beginpagina staat de optie inloggen, door hier op de drukken kunt u je eigen account openen. Je kunt ook kerstkaarten maken zonder een account, maar met account krijgt je korting op je bestelling en verstuurd je de eerste kaart gratis. Bovendien worden je eerder verstuurde wenskaarten bewaard zodat je deze later weer kunt gebruiken.

De foto

Het belangrijkste onderdeel van de kerstkaart is de foto. Deze foto kan van alles afbeelden, een mooi vergezicht, familie, vrienden, of een totaal andere afbeelding. Wij hebben hier enkele voorbeelden van kerstkaarten met een foto. Belangrijk is de kwaliteit van de foto die je gebruikt. Dit kun je het beste testen door digitale foto te openen en in te zoomen. Als je al heel snel een wazig beeld krijgt of als de foto niet frame vullend is dan is waarschijnlijk de kwaliteit niet goed genoeg om een mooie kerstkaart van te maken. Als je nou zelf geen mooie foto hebt om te gebruiken, dan kun je ook kiezen voor een foto uit de galerij, onder de categorie kerst staan veel mooie foto’s of kerst afbeeldingen die zich heel goed lenen als onderwerp voor een kerstkaart. Een tweede optie voor als je zelf geen mooie foto hebt is er een zoeken op internet. Via Google of via zo genoemde foto-stock websites.

Het formaat

Bij Kaartje2go kun je kiezen voor meerdere formaten kerstkaarten. De meest standaard kaart is de “normale kaart”. Iets grote is de XTRA, deze is 15 bij 21 centimeter groot of wel een A5 formaat, de allergrootste kaart is de SuperSuprise. Dit is een A4 formaat kaart, zeer geschikt voor speciale wensen, of voor iemand die heel bijzonder is. Alle modellen zijn in de enkele en dubbele variant beschikbaar, wij adviseren altijd de dubbele variant omdat deze verstuurd wordt in een envelop. Daardoor raakt een kaart minder snel beschadigt in de post. Een formaat dat altijd verstuurd wordt als dubbele kaart, en dus in een envelop, is de vierkante kerstkaart. De vierkante kerstkaart is 14,6 bij 14,5 cm groot. Het leuke aan een vierkante kerstkaart is dat het geen standaard formaat is, maar dat het ook niet direct een schreeuwende kerstkaart wordt. Bij het kiezen van een afbeelding voor een kerstkaart is het belangrijk dat je rekening houdt met het formaat van de kerstkaart. Als je een formaat hebt gekozen druk je op “Ontwerp je kaart”.  Je komt dan in het volgende menu.

Kaders

In dit menu kun je je foto of afbeelding die je hebt gekozen voorzien van kaders, figuren en tekst. Als eerste kun je gaan kiezen voor een kader. Een kader is een versierde de rand die aan de randen van de kerstkaart over de foto wordt geplakt.  Als een foto of afbeelding al een zekere kerst-uitstraling heeft is het niet perse nodig om een kerstkader te kiezen. Je kunt er dan ook voor kiezen om bijvoorbeeld een “uitnodiging” kader  kiezen. Als je foto nog niet echt een kerstsfeer uitademt dan bevelen we je aan om voor een kader in de categorie kerst te kiezen. Een goede tip bij het kiezen van een kader is om een kader te kiezen waarvan de kleur een klein beetje terug komt in de foto. Hiermee zorg je ervoor dat de kader en foto direct als een worden gezien.

Figuren

Tegelijk met het kiezen voor een kader kun je er ook voor kiezen om een figuur aan je kerstkaart toe te voegen, dat kan van alles zijn. Als je bijvoorbeeld een foto hebt gekozen met personen er op kun je  ervoor kiezen om alle personen een kerstmuts op te doen of een baard voor te plakken. Ook kun je cadeautjes , kerst sterren, tekstwolkje of andere items invoegen in de kerstkaart.
Ook bij figuren kun je weer kiezen voor items uit andere categorieën. Het maakt hierbij minder uit, zoals bij kaders, voor welke categorie je kiest. Een figuur is iets kleins en heeft minder invloed op de uitstraling van de kerstkaart. Gebruik niet te veel verschillende figuren voor de versiering van je kerstkaart, hierdoor kan deze rommelig en te druk worden.

Tekst

De tekst op de voorkant van een kerstkaart is meestal heel standaard, iets in de trand van “vrolijke kerstdagen en een gelukkig 2009″. Kom je toch het meeste tegen. Het leuke van kerstkaarten maken bij Kaartje2go is dat deze tekst dus helemaal niet meer standaard hoeft te zijn! Wij hebben enkele voorbeelden van kerstkaart teksten voor je verzameld, voor zowel de binnenkant als de voorkant van de kerstkaart. Voor schrijven van een tekst aan de voorkant ga je als volgt te werk. Klik op de balk “tekst”rechtsonder in de pagina, klik vervolgens op “voeg tekst toe”. Er schuift nu een kader op de afbeelding hier zie je de tekst verschijnen die je in het witte kader aan de rechterkant van het scherm invoerd. Je kunt het kader met de tekst verslepen over de hele foto. Plaats je je tekst niet precies in het midden van de foto, maar zet deze enigszins in een hoek van de afbeelding. Zo krijg je een minder statische kerstkaart. Je kunt kiezen voor verschillende lettertypes, kleuren, dikke letters en groottes. Probeer de enkele opties uit om die gene te vinden die het beste bij jouw kerstkaart past.

De binnenkant

Als de voorkant helemaal naar jouw wens is dan is het tijd om de binnenkant of achterkant van de kerstkaart te beschrijven. Hier schrijf je een uitgebreidere wens of gewoon alleen namens de afzenders, dit hangt helemaal af van hoe jij jouw kerstkaart wilt laten overkomen. Een leuk idee is om een gedicht op de binnenkant te plaatsen. Als je dan voor een dubbele kerstkaart hebt gekozen kun je op de rechter binnenkant de namen van de afzenders zetten. Bij het ontwerpen van de binnenkant kun je kiezen voor een achtergrondkleur en het toevoegen van figuren. Dit laatste gaat op de zelfde wijze als bij de voorkant. Bij het kiezen van de achtergrond kleur is het belangrijk om de ze te combineren met de kleur van de tekst en de het lettertype. De tekst blijft, bij de binnenkant, het belangrijkste. Deze moet dus wel goed leesbaar zijn. Probeer wat verschillende combinaties uit en kies de gene waarvan jij vindt dat deze het beste bij jouw kerstkaart past. Als je vind dat je kaart helemaal klaar is klik je op de knop “adresseren”.

Adresseren

Voor het adresseren van de kerstkaarten zijn er drie opties mogelijk. De eerste is gewoon online het adres invoeren van diegenen waar de kerstkaart naar toe moet. Als je dit gedaan hebt, en je hebt een account, dan is het mogelijk om dezelfde kerstkaart nogmaals te versturen. Heb je geen account, dan kan dat ook via een apart daarvoor opgerichte pagina. De tweede optie is meerdere adressen oploaden, dit kan alleen via een Microsoft Excel bestand, een voorbeeld van een dergelijk bestand vind je hier. Een derde optie is om de kerstkaarten in setjes van tien naar je eigen adres te laten sturen zodat je jouw kerstkaarten zelf kunt adresseren en versturen.

Versturen

Kerstkaarten sturen met Kaartje2go

Wanneer je de adressen hebt ingevuld dan kies je de datum waarom je de kerstkaarten wilt laten bezorgen. Hou er rekening mee dat het rond de kerst erg druk is bij de post bezorging dus het is verstandig om je kerstkaarten toch zeker vóór het weekend van de kerst te versturen. Zo kun je iemand die je eventueel vergeten bent ook nog een kerstkaart sturen. Na het invullen van de datum druk je op “volgende”. Je komt nu op de daadwerkelijke verstuur pagina. Het is zaak om deze pagina goed te bekijken. In de rechter kolom vul je je eigen gegevens in.  In het midden van de pagina staat de prijs van jou kerstkaarten. Hier kun je ook een eventuele actiecode invullen. Voordat je op volgende  drukt is het belangrijk de drie stappen, onderaan de pagina te volgen: Controleer je kaart, controleer je adressen en check je kaart op de meest gemaakte fouten. Op deze manier voorkom je dat een klein foutje over het hoofd gezien wordt.

Betalen

Nadat je weer op “volgende”  hebt geklikt krijg je nogmaals  een kosten overzicht te zien en kun je je kaart nog een maal checken. Op deze pagina kies je ook voor de manier van betalen. Je kunt kiezen voor Paypall/ creditcard of een overboeking. Klik vervolgens nog een maal op volgende om je betaling af te ronden en je kaarten te versturen.

Tip!

Als je je kaarten voor drie uur ’s middags verstuurd worden ze de volgende dag al verzonden met post. Houdt er met kerstdagen wel rekening mee dat de post extra druk is en de bezorging langer kan duuren als normaal. Struur je kerstkaarten dus optijd!

jouw-kerstkaarten.nl is een initiatief van:

Kaartje2Go
Gebruik kerstmustsjes om je kerstkaart op te vrolijken!
Maak nu je kaart!

Jouw-kerstkaarten.nl is dé site met informatie over kerstkaarten, ideeën en tips voor een leuk kerstkaartje en links naar goede andere sites!

Je kunt zelfs je kerstkaart online samenstellen en direct naar je familie en vrienden versturen!

Verschillende voorbeelden van kerstkaarten! Maak nu ook zelf je kerstkaart online!
Je eigen kerstkaart nu al vanaf € 0,99!