Inspiratie voor de mooiste kerstkaarten

Om maar gelijk even met slechte poëzie te beginnen; tijdens de decembermaand is de keuze tussen alle kerstkaarten reuze. Je zult zelf vast al wel eens of meerdere keren dezelfde voorgedrukte kerstkaart hebben ontvangen. Dit doet natuurlijk geen afbreuk aan het gebaar en de persoonlijke boodschap in de kaart zelf, maar de glans als originele binnenkomer ben je al verloren. Zorg dat jouw kerstkaart uniek is en boven de rest uitspringt. Hoe? Wij geven je tips en inspiratie voor de mooiste kerstkaarten.

Digitale inspiratie

Kan je goed de weg vinden in de jungle die internet heet? Struin dan het wereldwijde web af voor de leukste voorbeelden en inspiratie voor jouw kerstkaarten. Heeft je online zoektocht nog niets opgeleverd? Kijk dan ook op online forums en platforms zoals Pinterest en YouTube. Bij de laatste optie wordt vaak ook nog eens stap voor stap uitgelegd hoe je deze kerstkaarten maakt.

Creatief met oude tijdschriften

Ben je geen digitale virtuoos? Kijk dan of je nog oude tijdschriften in huis kunt vinden waar je mee aan de slag kunt gaan. Knip bijvoorbeeld letters uit om zo jouw kerstgroet of juist één woord op de kerstkaarten te plakken. Wil je graag een creatie met alleen tekst? Ga dan op zoek naar een quote, of verzin zelf een mooie kerstboodschap. Of speur naar afbeeldingen die een mooie collage kunnen vormen in de kerstsfeer. Het is ook mogelijk om van de pagina’s zelf figuren te maken voor jouw kerstkaart. Denk hierbij aan het oprollen van bladzijden in verschillende maten. Plak het geheel vervolgens onder elkaar tot een kerstboom.

Kleurkoning(in)

Zelf kerstkaarten maken betekent ook dat je zelf de regie hebt over het kleurgebruik. Hiermee laat je ook gelijk een stukje van je karakter zien. Ben je extravert en kies je voor knallende kleuren en veel glitters, of ben je meer ingetogen en vind je een rode lijn in de hoeken van je kerstkaart voldoende? Dit jaar zijn variaties op de typische kerstkleuren erg geliefd, zoals mintgroen en bordeauxrood. Daarnaast tref je ook de kleur oranje vaak aan in de schappen. Dan weet jij alvast welke kleur vellen jij het beste kunt halen of welke cartridge van jouw printer in ieder geval voldoende aangevuld moet zijn.

Minder is meer voor je kerstkaarten

Een kerstkaart hoeft niet altijd helemaal vol te staan met allerlei toeters en bellen. Minimaliseren in huis was afgelopen jaar al een grote hype. Sluit ook je kerstkaarten aan op dit populaire verschijnsel en voorzie je kerstkaarten van slechts maximaal één tot drie elementen. Denk hierbij aan twee kleuren en één woord, zoals ‘geluk’ of ‘feest’. De rest kun je op de achterkant van de kerst aanvullen in je persoonlijke boodschap. Of laat je kaart wit en gebruik een kleine afbeelding van een kerstengel of sneeuwpop.

Kerstkaarten zonder papier

Omdat het een kerstkaart heet, wil niet per se zeggen dat je ook verplicht bent om je kerstgroet te versturen via een kaart. Hou je wel van een creatieve uitdaging? Vermijd dit jaar dan . Haak kerstsokken, voorzie een weckpot van de setting van een winter wonderland, of verstuur kerstballen en kerstboompjes met jouw persoonlijke tekst. Zo verstuur je niet alleen een originele kerstkaart, maar geef je de ontvanger een klein cadeautje per post.

Gebruik kerstmustsjes om je kerstkaart op te vrolijken!
Maak nu je kaart!

Jouw-kerstkaarten.nl is dé site met informatie over kerstkaarten, ideeën en tips voor een leuk kerstkaartje en links naar goede andere sites!

Je kunt zelfs je kerstkaart online samenstellen en direct naar je familie en vrienden versturen!

Verschillende voorbeelden van kerstkaarten! Maak nu ook zelf je kerstkaart online!
Je eigen kerstkaart nu al vanaf € 0,99!